Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@18:58:32 GMT

یکتا را به حاشیه‌ها نبریم

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۷۴۳۸۸

یکتا را به حاشیه‌ها نبریم

انتقاد از وزنه‌های انتخابی برای دختر تاریخ‌ساز ایران در پیکارهای قهرمانی جوانان جهان در یونان حالی است که وی در یک سال گذشته چهار تورنمنت بزرگ جهانی را تجربه کرده و یکی از موفق‌ترین ورزشکاران ایران به شمار می‌رود.

به گزارش ایران اکونومیست، یکتا جمالی دختر تاریخ‌ساز وزنه‌برداری ایران در شهر آتن بار دیگر یک سکوی جهانی را فتح کرد تا اقتدارش را به رخ آتنیان بکشد؛ افتخارآفرینی که در سرزمین اساطیر همراه با تمجید جهانی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمالی که از خردادماه سال ۱۴۰۰ در ورزش ایران چهره شده به طور متوسط هر سه ماه یکبار در یک تورنمنت جهانی حضور پیدا کرد و حاصل کار وی کسب سه سکوی جهانی در چهار تورنمنت بود. جمالی با وجود ۱۶ سال سن در رده سنی بزرگسالان نیز به میدان رفت و در مسابقات قهرمانی جهان ازبکستان موفق به افزایش رکورد شخصی خود نیز شد. وی مهرماه سال گذشته نیز توانست در جده سکوی دوم مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان را از آن خود کند.

کسب تک مدال نقره مسابقات قهرمانی جوانان جهان در یک‌ضرب و نرسیدن به مدال برنز مجموع، اکنون به دستمایه‌ای برای برخی از منتقدان تبدیل شده تا شیوه انتخاب وزنه مربیان جمالی را عامل ناکامی وی در دوضرب و مجموع قلمداد کنند؛ منتقدانی که چشم خود را بر روی ظهور این نابغه در بین دختران ایران بسته و به دنبال برجسته سازی ناکامی جمالی در دوضرب هستند.

این منتقدان فراموش کردند که جمالی در یک سال گذشته چهار تورنمنت بزرگ را تجربه کرده و با وجود سن کم توانسته ره صد ساله را یک‌شبه طی کند و فشار زیادی را تحمل کرده است.

جمالی که اعزام وی به یونان تا آخرین روزها در هاله‌ای از ابهام قرار داشت، بود پیش از اعزام به خبرنگار ایران اکونومیست گفت: از آنجایی که در این مسابقه زمان کمی دارم، می‌خواهم فقط تمرین کنم و بهترین خودم در این مسابقه باشم. تقریبا نزدیک به سه یا چهار ساعت در روز تمرین می‌کنم. امیدوارم رکوردهایم را افزایش دهم و با تمرکز کامل حرکاتم را صحیح بزنم.

اینکه چرا مربیان جمالی بیش از وزنه ۱۲۱ کیلوگرمی برای وی انتخاب نکردند بدون شک دلیل فنی خواهد داشت و آنان که با جمالی در تمرینات بودند بیش از دیگران از توانایی وی آگاه هستند.

وزنه‌برداری رشته‌ای سنگین و رکوردی به شمار می‌رود و ریسک افزایش کارشناسی نشده افزایش وزنه برای این نوجوان، ممکن است ورزشکار را تا مدتی خانه نشین کند و یا از همان تک مدال نقره نیز در حرکت یک ضرب نیز باز می‌ماند.

همچنین افزایش وزنه بدون توجه به توانایی وزنه‌بردار همان داستانی را رقم خواهد زد که در رقابت‌های دسته ۱۰۹ کیلوگرم المپیک توکیو برای نماینده کشورمان شاهد آن بودیم. تکرار آن اتفاقات یا نحوه انتخاب وزنه به سبک یکی از ملی‌پوشان پرافتخار ایران در پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان در تایلند، جز سرخوردگی و ناکامی نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

بدون شک جمالی استعدادی به شمار می‌رود که در ابتدای راه قرار دارد، استعدادی که می‌تواند بیش از یک دهه پیام‌آور شادی برای وزنه‌برداری و ورزش زنان ایران اسلامی باشد. ایجاد حاشیه با انتقادات کارشناسی نشده نمی‌تواند راه رسیدن این نابغه به سکوی جهانی در رده سنی بزرگسالان باشد. انتقاداتی که در ۲۴ ساعت گذشته علیه کادر فنی و وزنه‌زدن جمالی مطرح می‌شود، تنها یک دلیل خاص دارد و آن نیز اختلافات درون خانوادگی در این رشته است که بیش از آنکه فنی باشد به خاطر طناب‌کشی‌های مدیریتی است.

قربانی کردن یکی از نابغه‌های وزنه‌برداری ایران در میانه بازی قدرت و انتقاداتی که ممکن است مدال نقره این دختر نوجوان را تحت تاثیر قرار دهد، بدون شک به همان حاشیه‌ای ختم خواهد شد که امروز «سهراب مرادی» و کادر فنی در آن گرفتار شدند. مرادی که از وی به عنوان مرد اخلاق وزنه‌برداری یاد می‌شود با گرفتار شدن در حاشیه‌های مجازی و دعواهای زرگری فدراسیون و منتقدان، اکنون به ورزشکاری تبدیل شده که در واپسین‌ سال‌های زندگی قهرمانی پرچمدار قهرمان سالاری به شمار خواهد رفت.

چشم پوشی از مدال نقره جمالی و ارسال پالس منفی به کادر فنی تیم دختران ایران همان داستانی است که ریشه در اختلافات خانوادگی این رشته دارد. منتقدان کنونی فراموش کردند که جمالی که اکنون از وی به عنوان نابغه وزنه‌برداری دختران ایران یاد می‌شود، پرورش یافته همین کادر فنی است که زیر نظر اکبر خورشیدی‌فر فعالیت دارند. فعالیتی که می‌رود تا راه را برای رسیدن دختران ایرانی به سکوهای جهانی و آسیایی هموار کند.

خورشیدی که اکنون در جایگاه مشاور فنی تیم فعالیت دارد نمی‌تواند کادر فنی و مربیان وزنه‌برداری زنان ایران را مجبور به انتخاب وزنه‌های سنگین کند ریسک بر روی وزنه‌ سنگین برای رسیدن به سکو  ممکن است جمالی یا هر وزنه‌بردار دیگر این رشته را از دنیای قهرمانی دور کند.

رقابت دسته ۸۷ کیلوگرم وزنهبرداری دختران قهرمانی جوانان جهان در یونان روز گذشته برگزار شد و نماینده ایران تنها در یک ضرب مدال نقره گرفت. یکتا جمالی رکورد  ۱۰۰ یک ضرب ۱۲۱ دوضرب  و مجموع ۲۲۱ کیلوگرم را ثبت کرد و در یک ضرب نقره گرفت. در دوضرب ششم شد و در مجموع در رده چهارم قرار گرفت. 

او پیش از این در قهرمانی جوانان جهان ۲۰۲۱ با تاریخ سازی خود، سه مدال برنز گرفت که اولین مدال‌های وزنه برداری زنان ایران در رده جهانی محسوب می شد اما در سال ۲۰۲۲ از کسب مدال مجموع باز ماند. 

مدال‌آوران دسته ۸۷ کیلوگرم: 

۱- تورسنوی جبارووا / ازبکستان: ۱۰۹ یکضرب، ۱۲۹ دوضرب و مجموع ۲۳۸ کیلوگرم (۳ مدال طلا) 

۲- انتنزا ریس / کوبا:  ۹۹ یکضرب، ۱۲۷ دوضرب و مجموع ۲۲۶ کیلوگرم (۲ مدال نقره دوضرب و مجموع) 

۳- الیزابت اونز / آمریکا: ۹۹ یکضرب، ۱۲۳ دوضرب و مجموع  ۲۲۲ کیلوگرم (مدال برنز مجموع) 

۴- یکتا جمالی / ایران:  ۱۰۰ یکضرب، ۱۲۱ دوضرب و مجموع ۲۲۱ کیلوگرم ( نقره یک ضرب) ...

۶- سارا ینبگین / ترکیه: ۹۰ یکضرب، ۱۲۷ دوضرب و مجموع ۲۱۷ کیلوگرم( برنز دوضرب) 

۷- آماندا روبلیس / آمریکا: ۱۰۰ یکضرب، ۱۱۲ دوضرب و مجموع ۲۱۲ کیلوگرم (برنز یک ضرب) 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: کیانوش رستمی ، یکتا جمالی ، المپیک توکیو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کیانوش رستمی یکتا جمالی المپیک توکیو قهرمانی جوانان جهان دوضرب و مجموع دختران ایران وزنه برداری یکتا جمالی مدال نقره کادر فنی یک ضرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۴۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند

قهرمان سابق المپیک گفت: یش بینی مدال المپیک سخت است و پیش از این هم مشاهده شده کسی که شانس مدال بوده به آن نرسیده و در مقابل، کسی که گفته شده شانس مدال ندارد با دست پر برگشته است. بنابراین همه رشته‌ها که سهمیه المپیک گرفته‌اند باید مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسین رضازاده درباره حضور وزنه‌برداری با دو سهمیه در المپیک ۲۰۲۴ پاریس اظهار کرد: رضا دهدار در حرکت یک‌ضرب جام جهانی تایلند عالی کار کرد و با توجه به اینکه وزنه‌بردار دوضرب زنی است، فکر می‌کردیم سهمیه را بگیرد، اما حیف شد. در حال حاضر نفر یازدهم رنکینگ المپیک است و امیدواریم بتواند جایگزین شود هر چند که سخت است. در حال حاضر دو سهمیه در دسته ۸۹ کیلوگرم و فوق سنگین داریم.

پیش‌بینی مدال المپیک سخت است

وی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود وزنه‌برداری شانس زیادی برای گرفتن مدال المپیک ندارد و فکر نمی‌کند این صحبت‌ها ممکن است در روحیه دو وزنه‌بردار ایران تاثیر بگذارد؟ افزود: پیش بینی مدال المپیک سخت است و پیش از این هم مشاهده شده کسی که شانس مدال بوده به آن نرسیده و در مقابل، کسی که گفته شده شانس مدال ندارد با دست پر برگشته است. بنابراین همه رشته‌ها که سهمیه المپیک گرفته‌اند باید مورد حمایت قرار گیرند.

رضازاده تصریح کرد: در المپیک مدال گرفتن سخت است چون رقابت میلی‌متری است و همه کشورها و ورزشکاران آماده می‌آیند و جای برترین‌ها است بنابراین باید همه ورزشکاران حمایت شوند تا بتوانند در المپیک بهترین نتیجه را بگیرند و دل مردم را شاد کنند. در دسته ۸۹ کیلوگرم و فوق سنگین نیز رقابت سخت و نزدیک است. ورزشکاران ما شبانه روزی تمرین می‌کنند تا بتوانند وزنه‌های خوبی بزنند و مدال خوش رنگی بگیرند.

جوادی و داودی المپیکی فکر کنند

قهرمان سابق المپیک در مورد مهمترین نیاز جوادی و داودی در فاصله حدود سه ماه باقی‌مانده تا المپیک گفت: باید حمایت شوند و به آنها روحیه داده شود. کادرفنی و خود ورزشکاران باید مراقب باشند که آسیب نبینند و طبق برنامه تمرینی پیش بروند تا علاوه بر حفظ رکوردهای قبلی، ارتقای رکورد هم داشته باشند. المپیک بالاترین رویداد ورزشی جهان است از این رو ورزشکاران ما باید المپیکی فکر کنند و المپیکی تمرین کنند تا بتوانند در پاریس بدرخشند.

چالش ادامه‌دار فدراسیون بخاطر قرارداد اجاره سالن

رضازاده در پاسخ به این پرسش که مهمترین چالش این روزهای فدراسیون وزنه برداری چه چیزی است؟ تاکید کرد: مهمترین مشکل، قرارداد اجاره سالن وزنه برداری است و حساب فدراسیون را بسته‌اند. امیدوارم با کمک دوستان رفع شود. همه آمده‌اند که به وزنه‌برداری کمک کنند، سجاد انوشیروانی و بهداد سلیمی نیز همه تلاششان را می‌کنند. امیدوارم چند اسپانسر خوب از وزنه‌برداری حمایت کنند چون بعد از کشتی پرافتخارترین رشته است.

طلای پاریس برای تالاخادزه است؟

او در مورد اینکه پیش‌بینی می‌کند طلای فوق سنگین المپیک پاریس باز هم به وزنه بردار مطرح گرجستان برسد یا خیر؟ تصریح کرد: فکر می‌کنم آخرین سال مسابقات تالاخادزه باشد چون سن او بالا رفته است. نمی‌توان پیش‌بینی نتیجه داشت. تالاخادزه روی کاغذ رکورد یک ضرب خوبی دارد با این حال حریفانی دارد که به او نزدیک شده‌اند. مردم عزیز دعا کنند کاروان ایران در المپیک پاریس موفق باشد.

منبع: ایسنا

کد خبر 750590

دیگر خبرها

  • درخشش دختران کرمانی در چهار وزن نخست وزنه برداری نوجوانان ایران
  • فروش ۱۹۰ کیلو طلا در حراج امروز +قیمت
  • دختر وزنه‌بردار ایرانی با تیم پناهندگان در المپیک پاریس!
  • تمام رشته‌های المپیکی باید مورد حمایت قرار گیرند
  • پایان کار امیدهای بوکس با کسب ۳ مدال برنز در قهرمانی آسیا
  • پایان کار تیم ایران در بوکس امید‌های آسیا با کسب ۳ نشان برنز
  • بویری: بی‌حاشیه بودن و قلب پاک مُهمدی او را رو به جلو می‌برد
  • بوکس قهرمانی جوانان و امید آسیا| صعود اسماعیلی به فینال با ناک‌اوت حریف؛ سلطانی و ملک‌خطابی برنزی شدند
  • درخشش بوکسور‌های جوان کردستانی در رقابت‌های قهرمانی کشور
  • صعود مقتدرانه بوکسور جوان ایران به فینال آسیا